School: Coill Íseal, Ceapach Chuinn (roll number 14202)

Killeeshal, Co. Waterford
Seán Ó Conaire

Coill Íseal, Ceapach Chuinn | The Schools’ Collection

(continued from previous page)

the situation at a glance and, following his mission, he inquired of the widow, "who have we here?" Sharply came the answer from the irate woman, "who would we have but three divils and their mother"?

(no title)

Timcheall an ama ceudna agus sa cheanntar ceudna bhí sé féin agus a aintín a raibh a radharc go lag aici ag dul an casán treasna páirce chun Aifrinn ag séipéal Chill Bhriain. Bhíodh sa pháirc seo Feuránaig - caoire agus uain. I d'urchur d'fheuch Labhrás ar an dtalamh agus dubhairt go simplidhe. "Ní fheadar cé chaill an paidríní". Crom an bhean bocht ar é thógaint ach me chreach - níor d'éirigh léi. Thug sí fogha fé labhrás ach theip airthi. Chaith sí sileadh ar a incurannaibh agus choinil sí dá aprún iad agus dubhairt "nach fairrsing d-l is dóigh leat paidríní do bheith is tú ag coinne leo gan úanaer ar na bántaibh"

Seán Ó Conaire
Labhrás Ó Cadla