School: Coill Íseal, Ceapach Chuinn (roll number 14202)

Killeeshal, Co. Waterford
Seán Ó Conaire

Ní cás liom an méid a bhain dom, mar budh mhaith an sás mé chun é thuilleamh.

"Ní cás liom an méid a bhain dom, mar budh mhaith an sás mé chun é thuilleamh."
    Ag cur síos a bhí sé ar an mbualadh a gheibheadh sé [?] athair nuair a bhí sé óg, nuair a scaoil sé leis an gcainul[?] seo reamh-ráidhte seo shuas.
    Sean Ó Conaire
    Muiris Ó Cadla
    Not a relative
    Cléireach
    Tooraneena, Co. Waterford
  2. (no title)

Ag m'athair nach maireann le 30 bliadhain d'airigheas so leanas:-""Madam Anáirde, would you buy giorrocs?

Ag m'athair nach maireann le 30 bliadhain d'airigheas so leanas:-
    "Madam Anáirde, would you buy giorrocs? Is he fat? Mbasa ní fat, acht giorrfiadh breágh deas a mhairbh Seán sa chlais le buille dhó leach".
    Nuair a bhuail an bhean so an baile mór leis an giorrfiadh connuic sí an bhean eile anáirde i bhfuinneóig agus sin mar a thuit amach.
  3. (no title)

A policeman some 40 forty years since, in the parish of Kilbrien in this county was collecting the statistics for the census.

A policeman, some 40 years since, in the parish of Kilbrien in this County was collecting the statistics for the census. As he was about to enter a small house in which lived a widow and her three sons, the later rushed out at top speed with the mother at their heels brandishing threateningly a broom, being evidently in a temper. The policeman took in