School: An Ghráinseach, Eóchaill

Grange, Co. Waterford
Deaglán Ó Cuilliú

tamall eile uaidh. Do chuaidh sé go dtí an áit sin ach ní raibh aoinne ann.
    D'airigh sé arís é agus chuaidh sé go dtí an áit agus ní raibh aoinne ann agus do bhí sé ag imeacht leis agus na deire nuair ná bhfuigheadh sé aoinne d'fhághailt do chuaidh sé abhaile agus nuair do tháinigh sé isteach do bhí a athair tar éis bháis.
  2. Do bhí fear ann fadó agus do bhí sé ag teacht ó áit éigin.
    Bhí sé an-dhéanach nuair do bhí sé ag teacht. Do bhí sé thar éis tamaill de an mbóthar a chuir de nuair do léim bean amach tar an gclaidhe. Do bhí an padairín ina láimh aige.
    Thug sí iarracht ar teacht air ach do chuir sé an phadairín amach roimhe agus ní fhuighbheadh sí teacht gairid dó.
    Do bhí cloch amuigh sa lár de agus do chuaidh sé amach.