School: An Ghráinseach, Eóchaill

Grange, Co. Waterford
Deaglán Ó Cuilliú

1. (continued from previous page)
    cártaí agus chuaidh sé ag imirt leis. Nuair do bhí sé tamall ag imirt d'fhéach sé fé an mbórd agus do chonaic sé cois capall ar an bhfear. Tháinigh eagla air ansan agus rith sé abhaile agus níor chuaidh sé amach aon oíche as san suas.
  2. Do bhí fear ann fadó agus do chuaidh sé go dtí an baile mór lá.
    Do bhí sé déanach nuair a bhí sé ag teacht abhaile agus do caith sé dul trí choill. Do bhí sé tamall maith ag dul. Do chonaic sé go raibh sé ag dul amú. D'imigh sé leis agus do chonaic sé solas agus do rinne sé air.
    Do chuaidh sé isteach agus ní raibh aoinne istigh ach seana bean is seana fhear. Do chuireadar fáilte roimhe. Dúirt sé leo cad a bhain dó.
    Dúrirt sé go raibh sé cortha ansin agus go raghadh sé a codladh.
    Do chuaidh agus nuair do éirigh sé chá