Scoil: An Ghráinseach, Eóchaill

Grange, Co. Waterford
Deaglán Ó Cuilliú

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sí an t-slí a dhéanamh amach. Nuair a tháinigh an oíche chonaic sí tigh beag agus chuaidh sí isteach. Ní raibh aoinne ina chónaí sa tigh ach fear.
    Chuaidh sí isteach agus dúirt sé léithí dul a codladh. Nuair a bhí sí ina cosladh do mharbhuigh an fear í.
  2. Bhí long ag teacht ó áit éigin i Sasana roinnt mhaith bliainta ó shoin. Gual a bhí innte agus go hEochaill a bhí sí ag teacht. Sé an ainm a bhí uirthi ná Teaser.
    Chuaidh an long síos agus bádhadh na daoine go léir. Chuaidh bád amach ó Árd Mhór agus fuaradar iad go léir ach bhíodar tar éis bháis. Thógadar isteach iad agus chuireadar in Árd Mhór iad.
    Cáit Mhaólchatha
    Seán Ó Maolchatha