School: An Ghráinseach, Eóchaill

Grange, Co. Waterford
Deaglán Ó Cuilliú

1. Bhí bean ann fadó. Sé an ainm a bhí uirthe ná Cáit. Bhí sí ana-aosta. Bean feirmeora ba eadh í. Maidin amháin chuaidh sí amach sa pháirc fé dhéin na mba. Do chonaic sí fear. Ní raibh ach láimh amháin ann. Bhuail sé ceann des na ba le flaitín dríochta. Dhein sé caoire di. Rith an bean isteach go dtí a fear. Innis sí dó cad a dhein an fear. Rith sé amach sapháirc. Ní raibh aon rud ann ach caoire. Ní raibh aon bha a thuille ann.
    Siobhán Ícidhe
    Pádraig Ícidhe
    48
  2. Bhí fear ann fadó agus bhí sé pósta. Aon oíche amháin thit a bhean tinn agus caith an fear dul fé dhéin an dochtúra. Nuair chuaidh aoinne leis agus caith sé dul thar páirc.
    Nuair a chuaidh sé isteach ins an páirc chonaic sé bairile ime ag rith isteach