School: Maol an Chóirne, An Rinn

Maoil an Choirnigh, Co. Waterford
Pilib Ó Foghlú

1. (continued from previous page)
    sa maca ann. Do bhí asal acu agus d'imigh an t-asal don sliabh. Tar éis cúpla lá tháinigh an t-asal thar n-ais arís agus d'imigh an gé anach tríd an sliabh arís. Nuair a d-airigh gach aoinne an scéal ní bhfuighidís a dhéanamh amach dé chúis ná dé chiall é.
  2. Do bhí fear ann fadó agus bhí sé ag obair i dtigh feirmeóra. Do bhíodh sé an-dhéanach agus é ag dul ahaile istoíche. Oíche amháin is é ag dul abhaile chonaic sé fear caite sa mbearna agus do bhí sé an dorcha agus tháinigh eagla air. Nuair a chuaidh sé abhaile do bhí sé go léir dubh. Nuair a inis sé an scéal dá mháthair dúirt sí gurbh é a deartháir féin a bhí ag teacht fé na dhéin. Dúirt an fear go raibh sé an-cosúil leis.
    Chuireadh fios ar an sagart agus an dochtúir agus dúradar go raigbh sé ag fáil bháis. Fuair sé bás an maidin ina dhiaidh sin.
    Máire Ní Curraoin
    14
    Baile na Cúirte Theas, Co. Waterford
    Liam Ó hArta
    84
  3. Bhí fear ann aon uair amháin agus gach oidhce ragaidh sé ag imirt cártaí. Aon oidhche amháin bhí sean-fhear darb b'ainm Seán ag innsint