School: Maol an Chóirne, An Rinn

Maoil an Choirnigh, Co. Waterford
Pilib Ó Foghlú

chuadar ag lorg daoine chun an tigh a leagaint. Fuaradar beirt agus thosníodar ag leagaint an tigh.
    Ní rabhadar i bhfad a leagaint nuair a tháinigh eagla ortha agus chuadar a codladh agus níor eirigheadar ón lá sin go dtí an lá a fuaradar bás.
  2. Bhí fear ag teacht abhaile ó Aonach Cluian Meala agus bhí capall agus cairt aige. Nuair a bhí sé tamall ar bhóthar chonaic séPetticoat Loose ar thaobh an bhóthair. Dúirt sé leí "Suí isteach sa cairt". Shuí sí isteach sa cairt agus tar éis tamaill ní raibh an capall in iúil ar siúl.
    Ansan dúirt Petticoat Loose go raibh cúig tonna meachain ar an gcapall agus ní raibh aon iongnadh go mbeadh sé cortha. Dúirt sí leis dul abhaile agus an capall a chur isteach sa stábla agus gan bheith amuigh déanach aon oíche eile.
    Siobhán Ní Lonáin
    Cnocán an Phaoraigh Íochtarach, Co. Waterford