School: Baile Mhic Airt, An Rinn

Ballymacart, Co. Waterford
Tomás Ó Faoláin

1. (1) Baile Uí Cuirrín (2) Baile na Móna (3) Móin na Gúimhaise (4) Carraig an Mhadra (5) Baile na hÁirde (6) Baile Mhic Giolla Mhuire (7) Baile Mhic Airt (8) Cruadh-Bhaile
    1. Baile Uí Cuirrín - Faill an Bó, Faill na Muc, Faill na Luinge, An Cluais Mhór (Pluais?), An Cuainín, Faill na h-Inghine, Faill na Droighíní.
    2. Baile na Móna - Isínidhe, An Ghleann, Carraig Pilib, An Maor Fhaill, Leac Árd, Faill an Cumair, Faill na Luinge,
    3. Móin na Gúimhaise - An Faill Mór, Faill an Reithe, Faill an Uisge, Faill an Ghabhair, Strapa an Salachair, Faill na Cuaille Sheasaimh.
    4. Carraig an Mhadraidh - Faill an Ghabhair, Faill an Iochtaig, Faill na nGleanntíní, Faill an Leanmhanaigh, Faill na mBioránach.
    5. Baile na h-Áirde - Faill an Aitinn, Faill na gCaorach
    Cnocán an Phaoraigh Íochtarach, Co. Waterford