School: West Waterford Branch I.N.T.O (roll number n/a)

Coshmore and Coshbride, Co. Waterford
James Cashman

1. (continued from previous page)
    of the potatoes, a trout and she noticed that the water was still cold. She returned the trout which was alive to the well and she found no difficulty in boiling the potatoes. The trout was never after seen in the well.
  2. Tobar Naomhtha é sin atá suidhte ag bun na coille idir Baile an Easbuig agus Liosmhor. Ar thaobh casáin atá sé a théigheann isteach ón mbóthar. Uair is ar an dtaobh thuaidh de'n gcasán abhí sé ar ní mar sin dó anois. Do dhein daoine san áit iarracht uisge an tobair uaitaraigh do thrasnú go dtí a dtig ach do theip ortha glan agus is ag an am san a thrimigheadh an chéad tobair agus d'éirigh an ceann atá ann anois. Do dhein na daoine ceadna iarracht an dara tobair do dheimhniú agus an tuisge do thrasnú go dtí a dtig leis ach ba gan toradh é. Chuaidh an sruth i dtreo eile gan aon fáth so-thuigthe. Tá 15 bliana nó mar sin imthighe ó d'éirigh an dara tobair. Bhí cuid mhaith uisge sa chead tobair igcomnaidhe go dtí san agus fíor uisge ab eadh é. Tá uisge an dara chinn níos so-bhlasta.
    Theastuig ó daoinibh uisge an tobair do
    James Cashman