School: West Waterford Branch I.N.T.O (roll number n/a)

Coshmore and Coshbride, Co. Waterford
James Cashman

1. (no title) (continued)

Scéal grinn isead é seo a tugtaí dos na leanbhaí fado nuair a bhíodh siad mór thimceall na teine um thráthnóna.

(continued from previous page)
    Sin é an méid de'n scéal do fuaireas ach is féidie aithint gur bfuairiste cur leis agus bheith a rádh go dtí maidin ambáireac. Ní féidir le aon rud bheith chomh simplidhe ná é ach mar sin féin feach an méid beag eolas do thug bean go dtí an duine eile. B'sin é an brígh atá leis.
  2. The name of Petticoat Lewis was a name to be feared and respected in the Youghal district. As to who she was it is hard to get definite details. The following were given me by Michael Walsh, Redforge, Youghal who is a native speaker and who mixed with several people in his younger days
    James Cashman
    Michael Walsh