School: Knockanore, Tulach an Iarainn (roll number 3766)

Knockanore, Co. Waterford
Conchobhar Ó Cróinín

1. (continued from previous page)
    Níl aon órnáidí ins an reilg sin agus níl fhios agam an raibh siad ann fadó. Deirtear go raibh alán daoine curtha ann. Tá alán tuambaí i gCill Cocán agus tá siad comh aosta sin nach féidir an scríobhnóireacht ionnta do dhéanamh amach. Deirtear nábhfuil ach dhá reilg eile in Éireann anois atá níos aosta ná Reilg Cill Cocán. Cuirtear páistí in uaig a athaireacha agus a mháthaireacha. Mar sin níl aon áit speisialta ins an reilg do páistí. Tá a lán tuambaí ins an áit seo. Tá cuid aca an-aosta, na tuambaí atá i gCill Cocán go mór mór. Níl aon crainn ag fás ins an reilg ach tá torr ag fás ann. Tá procuicúnaigh curtha i gCill Cocán.