School: Knockanore, Tulach an Iarainn (roll number 3766)

Knockanore, Co. Waterford
Conchobhar Ó Cróinín

1. (continued from previous page)
    cheachtaí maithe do dhéanamh cómh maith le pící agus ramhaine. Sé an leas-ainm a bhí air ná 'Spark'.Níor airighear aon sean-rádh mar gheall ar gabhainn a bhí timcheall na h-áite seo riamh.
  2. Do bhí ceardcha i gCnoc an Fheoir uair ach níl aon gabha ag obair ann le cúpla mí mar do chuaidh sé go dtí Sasna. Pádraig De Landra an ainm a bhí ann. 'Sé an obair is mó a bhí ag Pádraig ná ag cur cruidhthe fé capaill. Is ó shinnsearacht do bhí an gaibhneacht ag Pádraig De Lándra. Do bhí meas ag na daoine ar Phádraig mar fear maith dob' eadh é chun crúd do chur fé chapaill.
    Ní dheanadh sé riamháinní in aon chor ach do chuirfeadh sé cos
    Máire Ní Mhullamhnaigh