School: Knockanore, Tulach an Iarainn (roll number 3766)

Knockanore, Co. Waterford
Conchobhar Ó Cróinín

tíre gan ór gan airgead.
    Ní bhíonn aon fáilte ag na daoine ins an áit seo roimh cuid de's na lucht-siubhal ach bíonn a lán fáilte acu roimh an cuid eile acu. 'Sé an cúis ná bíonn aon fáilte roimh cuid des na tincéirí ná tagann siad ró-mhinic agus nuair a thagann siad iarann siad ar bean an tighe rud éigin do thabhairt dóibh agus nuair a gheibheann siad an rud sin iarann siad cuid eile agus mar sin de,
  2. Bíonn rudaí beaga a ndíol ag na lucht-siubhail. 'Siad na h-earraí is mó a bhíonn acu ná cupáin, fó-cupáin, corcáin té, crúisgín, pictúirí agus plátaí. Ceannuigheann siad na rudaí seo ins na siopaí. Ag na tinncéirí bíonn caintín agus buicéid deineann siad féin na rudaí seo. Tagann cuid lucht-siubhail go dtí na
      1. people by social grouping
    Beit Ní Fhathaigh