School: Cnoc na Caillighe (roll number 15819)

Crocknacally, Co. Mayo
Bríd Ní Cheallaigh

1. Ní thagann acht fear amháín de'n lucht siubhail go dtí an áít seo le deich blian. "Ceó" ainm an fhir seo. Níl fhios agam cad as dó.
    Bíonn mála aige nó sac. Bíonn sean-éadaigh ann, tae siucra agus plúr comh maith. Bíonn bagun agus uibheacha ann agus gach rud le n-ithe.
    Bíonn fáílte roimhe. Ní fhanann sé acht cúpla lá. Codluigheann sé ar leabaidh déanta de tuighe agus é socruighthe ar an urlár sa gcistineach. Tugann an fear seo biadh leis. Déanann sé a chuid tae sa sáuspan agus gníonn sé cáca. Fríoctann sé bagúin agus uibheacha. Iarann sé déirce - rud le n-ithe agus sean-éadaigh agus sean bróga.
      1. people by social grouping
    Bríd Ní Ceallaigh