School: Baile an Chaisil B.

Ballycastle, Co. Mayo
Mícheál de Búrca

1. (continued from previous page)
    Nuair a bhí an sagart ag imteacht dubairt an greasaidhe leis an mhideóg a thabhairt leis. Thug sé an mhideó leis nuair a chuaidh sé amach é bhí a theacht acht Seán a sagart. Rith an t-Athair Breathnach ar a lán dheicheall agus Seán in a dhiaidh. Bhí sé ag rith nuair a tháínig sé go dtí abha agus ní raibh sé inánn dúl treasna uirrí. Bhí Seán ag teacht inaice leis. Bhí an greasaidhe ag dearchadh air an uair seo leig an greasaidhe sgréád ar an sagart agus dubhairt sé "Cá bhfuil an mhideóg a ghrádh? Thug an sagart Breathnach (?) amach agus do mharbhuigh sé Sean.
    Pádraigh Ó Ceallaigh
    Tomás Ó Ceallaigh