School: Baile an Chaisil B.

Ballycastle, Co. Mayo
Mícheál de Búrca

1. (continued from previous page)
    na h-áite seo agus ní raibh aon teach pobal acha le seirbhis a déanamh ann. Fuair siad saor cloice leis na ballóga a tógáíl suas arís. Nuair a bhí na ballaidhe tógtha acha cuireadar ceann tuighe air agus nuair a bhí sé réidh glan leis an ministear a dul ag preaiteál ann, dorcaigh an lá agus thuit an spéir dubháite anuas ar an talam. Tháinig spanc tinntrighe agus bhuail sé taobh ballaighe an teampuill agus bhain sé dá glamba as (nó bearnaidhe) mar feictear anois i latháir é cuir sin críoc le teampall Dún Éinig. Timceall céad blian in-a diaidh sin cuir na Nocsaidhe bóthair tríd an Roilg agus tá an Roilg ó shoin in-a dá pháirt.

Nodlaig Mac Conamara
    Cill Fhir Duibh