School: Baile an Chaisil B.

Ballycastle, Co. Mayo
Mícheál de Búrca

1. Fadó bhí Máighistir scoile na chomhnaidhe in ár dteach. Bhí an scoil aige idteach Ó Cómhnall.
    Bhíodh go leór scoláirí ag dul go dtí an scoil sin. Bhí athair an mháighisteara sin na chómhnaidhe in ár dteach fresin. Bhí sé ag múnadh scoile ar feadh na h-oidhche comh maith. Séan Mac-Aindreamh an tainm do bhí air. Bhíodh píosaí slinne ag na daoine lé sgriobhadh ortha. Bhí timcheall dhá sgó daoine ag dul go dtí an scoil sin. Bhí Máighistir Mhic-Aindreamh ag múnadh san scoil sin ar feadh dhá sgór blíadhna. Do thoisigh sé ag múnadh san scoil sin sa blíadhain 1831

An duine a fuaradh uaidh:- Cáit Ní Corcráin, Baile an Locha
  2. A long time ago there was a school in Ballinglen called the Brannigan's school. The teachers who taught in that school were Protestants. At that time most of the people were Catholics and some of them were very poor. The teachers used go around with money and clothing to the poor children and try and bring them to their schools where
        1. buildings
    Jack Maughan