School: Bó Ros (Bouris)

Glenbaun, Co. Mayo
Breandán Ó Lionáin

i gCo. Ciarraidhe.
    Bhí cleamhnas aca le Mac Uilliam Íochtar agus Uachtar (?) áit ar phós duine inghean le Iarla Clann Riocaird. Bhí cleamhnas aca freisin le Gráinne Ní Mháille 'san áit ar phós Riocard an Iarainn a h-ingan (?)
  2. Ba Chaitiliocaigh a bhí ionnta ar dtús, agus tá cuid díobh amhlaidh i gcomhnuidhe thíos ag Béal an Átha. Bhíodh dream eile díobh a bhí na gCaitiliocaigh 'na gcomhnuidhe taobh thiar de Chluan Chearbháin anuas go dtí an (?)adh aois. Bhí duine díobh in a (?) mhanach i mainistiistir Muirisc, acht d'iompaigh (?) sé agus phós sé. Fuair sé dúithche ag Muirrisc agus is uaidh a shíolruigh an fear atá anois ann. i.e. J. C. (?) Garvey L.L.B.