School: Sean-Achaidh (roll number 12887)

Seanachaidh, Co. Mayo
Teachers:
Mícheál P. Ó Gallachobhair Seán Ó Dubhthaigh

1. (continued from previous page)
    dóibh feín acht bailigheann siad ceilpe agus cairrigín agus bíonn ag iasgaireacht agus tugann na gaolta thar sáile airgead chucha.
    M. Ní Naillín, Cnoc-na-Sean-Bhoth
  2. Bean Uí Mhaolálaigh, Creagán na Líne

Creagán na Líne an t-ainm atá ar a n áit seo. Fuair sé an t-ainm sin mar bhí cloch mór ann fadó, agus tá sé suidhte sa barúntacht Iorruis.
    Tá a lán tighte san áit seo. Tá trí cinn déág ceann slinne agus ghá ceann tuighe agus do thógadh an céad ceann slinne amach san bliadáin mhile naoi gcead fiche. Siad na duine atá ina gcomnuidhe san tigthe sin muintnir Ní Gacháin, muinntir Uí Naruraigh, muinntir Uí Maolálaigh, muinntir Cléirigh, agus