School: Eachléim (roll number 12373)

An Eachléim, Co. Mayo
Máire Ní Chróinín

A Phádhraic tá i bpárrthas. A mhic Dé gan locht beir sláinte le do ghrasta...

A Phádhraic tá i bpárrthas. A mhic Dé gan locht beir sláinte le do ghrasta do'n té bhéas bocht Thainig do lá sa do lá go Lúan. Fháigh áit dom i bpárrthas san áit a o bfeicfidh mé tú.
    Sochraid aingeal go raibh af cumhdach agus ag gárdáil d'anama na trí seóda breághtha i bflaitheas na ngrásta mar ta Íosa Muire agus naomh Iosep go raibh d'sheóladh agus go do threóradh ar an gcasán díreach go flaitheas na ngrásta.
    1. products
    Máire Ní Maolfabhaill
    Leitir Beag, Co. Mayo
    Bean Phádhraic Uí Mhaolfabhail
    65
  2. (no title)

Guidhe an phiopa i dtígh torraimh mar d'fhás an tobac tré tumba Críost is ceart an ghuidhe sin a rádh an té a chaitheas píopa i dteach torraimh.

Guidhe an piopa i Dtíg Torraimh mar d'fás an tobac cré tumba Críost is ceart an ghuidhe sin a rád an té a chaitheas píopa i dteach Torraimh.
    Sheacht lán dhéag túmba Críost go roilig a pháis go beannachta dílis dé le h-anam na marbh uilig go h-iomlán. Nar liacht gráinne gaineamh ar an traigh ná rúine féir ag fás ná braon druchta ar a bhárr. Beannachta dílis dé le h-anamacha beó agus marbh agus go specíalta le anam an chuirp atá i láthair.