School: Eachléim (roll number 12373)

An Eachléim, Co. Mayo
Máire Ní Chróinín

1. Rath Dé agus Mhuire agus an Athar Síorruidhe ar a bhfeicfidh mé agus ar a nglacfaidh mé mo chuid féín agus cuid chuile chréatúir
    Amén.
    (Máire Ní Maolfabhaill cailín scoile a fuair é seo ó n a máthair bean Phádhraic Uí Maolfabhail as Glais)
    Máire Ní Maolfabhaill
    Leitir Beag, Co. Mayo
    Bean Phádhraic Uí Maolfabhail
    65

A Dhia agus a Mhaighdean Mhuire do tug slán me féin agus mo páisdín ó bhás codhalta aréir...

A Dhia agus a Mhaighdean Mhuire do tug slán me féín agus mo páisdín ó bhás codhalta aréir go lá geal indiu. Go sábháilidh in gach chuile olc go sábháilidh sibh sinn idir anam agus corp.
    Triúr is sine an triúr is óige an triur is deise i bhflaitheas na glóire. An t-athair an Mac agus na spiorad naomh go mba sábháil agus go mba ghárdáíl ó nocht go dtí bliadhain ó nocht agus anocht féín.