School: Eachléim (roll number 12373)

An Eachléim, Co. Mayo
Máire Ní Chróinín

1. (no title)

Chuaidh Naomh Iosap agus an Mhaidhgean Mhuire ins an lá thart chois an gháirdín in a raibh crainn ag fás ann go h-árd.

Chuaidh Naomh Iosap agus an Mhaidhgean Mhuire ins an lá thart chois an gháirdín in a raibh crainn ag fás ann go h-árd. "Gabh isteach" ar sise le Naomh Iosap nó gach eól dom d'clann. Annsoin d'labhair Íosa go naomhtha faoin a broinn - Isligh a chrainn síos ag déanamh fiadhnaise gan mhoill go mbainfdh sí mian a croidhe glan díreach de'n chrann. D'ísligh an crann síos ag déanamh feadhnaise gan mhoill agus bhain sí kian a croidhe glan díreach ón gcrann. "Gabh tusa abhaile a Mhaidhgin Mhuire" arsa Iosap, act rachaidh mise go Iarúsalen go ndéanfadh mé aithrighe. "Ní gabhfaidh" arsa Mhaidhfean Mhuire, "Tá an lé seo duit maithighthe." A Naomh Iosap na gcarad bhí linn se ar gach bealach, is tú fuair tabhartas na bhflaithis mar cheile. Cuirim impidhe ort a dhalta gach duine go bhfuil sa bpeachadh a stiúradh go cathair na glóire
    Bean Shéamuis Úi Ruadháin
    An Mullach Rua, Co. Mayo