School: Eachléim (roll number 12373)

An Eachléim, Co. Mayo
Máire Ní Chróinín

1. Sínimse síos ins an leabaidh mar sineadh Mac Dé ins an uaig. Brat Mhuire orm mar éadaigh. A mhuirnín, mo mhíle grádh tú! is mo leigheas agus mo dhochtuir tinn agus slán tu! Is tú mo chara dannamna i leabaidh mo bháis! A Rí na righthe a d'fulaing na mílte is na milliún Ioc go sábháilidh tú muidí ar a cuile ólc! Go mbeannuighidh Dia dhuit a Paidir Gheal Gheall go mbeannuighidh Dia is Muire duit! Cé h-iad sin romhat? "Tá na h-aingle. Cé h-iad sin in d' dhiaidh? "Tá na h-Easbuig" "Cé'r chodail tú aréir? I leabaidh Mic Dé "Car gcodlóchaidh tú anocht? I leabaidh na mbocht. "Céard sin leat in d'láimh dheis?" "Trí bhraon go uisce an Dómhnaigh a chuir mar eól liom ag déanamh eólus go Tír Phádraic. Ceithre coirnéal ar mo leabaidh, ceithre aingle ortha sgartha, ma fhághaim-se bás anois ná ar maidin i bhFlaitheas Mic Dé go raibh m'anam . Ámén.
    Bean Shéamuis Úi Ruadháin
    An Mullach Rua, Co. Mayo