Scoil: Eachléim (uimhir rolla 12373)

An Eachléim, Co. Mayo
Máire Ní Chróinín

Ar an leathanach seo

1. Glaoidhtear suair fial fearr ar Áine ins an gcill seo go mba buaire braon glas go h-uaigh na gréige gréine gile. Ní h-éin sluaighte luaite bheannuighthe mise ná áineas glais. Dísge dúin rúin creidimh.
    An bhfaca tú riamh aon nídh ba náirighthe na fola mná banaba, aghaidh caoin corpach, cum seang cumartha béal fhúm fogairte agus teach fághailte ar chré?
    Nach iad seo na haítheannta cruadáilte diadáilte a chur mise go h-aithne. Ar aon neart seo nach geiltear iad go bráth. Níl aoinne de chinidh na h-Éireann a deireas mo Mhairtheann nach bhfuil fuasgailt dóibh idir glas agus ghéibheann. Níl aoinne a deireas mo Mhairtheann ag dul ar aghaidh na fhairrge nach dtiocfadh aiste go suathath sáthach soinneanta gan báthadh luinge ná ainimís.
    Níl aoinne a deireas mo Mhairtheann ag dul go tigh nuadh dhó aon mharbhi ní fhágfaidh sé an fhad is a bhíos cleath faoi aol.
    Níl aoinne a deireas mo Mhairtheann ag dul go tigh an óil nach mór é a ghlór suadhach
        1. saints