School: Eachléim (roll number 12373)

An Eachléim, Co. Mayo
Máire Ní Chróinín

1. (continued from previous page)
    chur arais faoin éan arís mar a bhíodar cheana ingan fhios di. Thainic na cinn óga amach asta nuair a thainic an t-am agus ní raibh aon difríocht ionnta agus eanlaith eile ach amháin go raibh líne bán thart ortha in áit a ghreamuigh an tailliúr le chéile iad.
    Bhí go maith. Suim ama in a dhiaidh sin bhí rí na h-áite sin i gcruaidh cás faoi a inghin a bhí goidthe uaidh ag dragúnach agus níorbh fhéidir leis í a fhághail arais. Chuaidh an sgéal amach nó gur chuala na buachaillí seo é agus dubhairt siad go bhfeicidh siad an mbeadh siad féin indon í a fhághail ar ais.
    D'imthigh leo go dtainic siad go dtí teach an ríogh agus gheall an rí í don chéad fhear a thiubhradh ar ais aige í. D'imthigh siadsan ar a n-aghaidh annsoin gan a thuilleadh a rádh. Chuaidh siad thar saile ag cuartú a inghine, agus faoi deire thiar thall fuair siad í agus í ar a ghlúin ag an dragúnach.
    AT0653: The Four Skillful Brothers
    Peadar Ó Maolfhabhaill