School: Eachléim (roll number 12373)

Aghleam, Co. Mayo
Máire Ní Chróinín

Eachléim | The Schools’ Collection

(continued from previous page)

theineadh, an taobh ó dheas muinntir Chríost ag cruinniú agus comartha Chríost imeasg na n-aingeal agus an Maidhgean glórmhar ghá stiuiriú. Annsoin a labhair an sean diabhal glic faoí an óigfhear seo agus sé mo gniomhartha diabhaltacha a bhí sé leanaimhaint. Annsoin d'labhair an Maidhgean glórmhar D'ísligh sí ar a dha glúin mhíne gheala - Ó a mhic na nGrást nach duit a ghléasadh an cárnán luaidhe le do caol colann uasal a loisgeadh. Ó A Mhic tarraing le do thuarastál agus déan truagh mhór do'n a anam, ó a mháthair chumhachtach ghlórmar nár dubhairt ariamh an t-olc.

Más uait é a thabhairt go na flaitheas is fearr duit é a chur na mílte bliadhain ar chúl an Tuir ná leath-uair amháin in ifreann salach.

*******************************************************************

Fuaras é seo ó Éamonn O'Naillín, Geata Mór, Béal-an-Mhuirthid, Co Mhuigeó.