School: Eachléim (roll number 12373)

An Eachléim, Co. Mayo
Máire Ní Chróinín

gasúr', agus imtheóchaidh mé aríst, ach caithfid tú beagán airgid a thabhairt dom.
    Thug sé beagán airgid dhó, agus d'imthigh sé ann sin. Bhí sé ag imtheacht nó go dtáinig sé go teach beag ar thaobh cnuic, agus bhí solus istigh ann. Chuaidh sé isteach ann, agus ní raibh ann acht bean a bhí ina leath-bhean agus ina leath- iasg. Dubhairt sí leis go dtiocadh daoine an cnuic isteach anois, agus ar chroiceann a chluas gan a dhul ag damhsa leó.
    Nuair a tháinig siad isteach bhí siad ag cur a gcroidhe amach ag damhsughadh. D'iarr an t-árd cheann é ag damhsa, agus dubhairt sé nach ngeobhadh sé agus nuair a bhí siad dul
    Brígid Nic Oireachtaigh
    An Mullach Rua, Co. Mayo