School: Eachléim (roll number 12373)

An Eachléim, Co. Mayo
Máire Ní Chróinín

1. (continued from previous page)
    nach bean a bhí ann ach fear agus é gléasta in éadaigh mná, agus ar sise léithe fhein. "Go bhfoirid Dia ormsa as seo go maidin."Chuimhrigh sí ar seift.
    Dubhairt sí leis go raibh sí ag dul ag réidhteach suipéir, agus go raibh an feóil crochta suas go hárd, agus má bhí se in-ann é a leaga anuas di, agus go mbeadh sí buidh dhó. Sin é an uair a fuair sí am gur fear a bhí ann níos géire. Annsin dubhairt sí leis nach raibh braon uisge istigh, chun an fheoil a nígheadh, agus a bhruith, ag go raibh an tobar ibhfad uaith "Ó bhéarfaidh mise cara uisge chugach" ars an fear agus amach leis.
    Nuair a fuair sí imthigthe é chuir sí glás ar chuile Fuinneóg, agus
    AT0956B: The Clever Maiden Alone at Home Kills the Robbers