School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. Bhí fear ann fado darb ainm Séamus Ó Forcáin. Bhí sé pósta agus bhí aon mhac amháin aige agus bhí siad go h-an bhocht agus ní raibh acu acht aon bhó amháin. Maith go leór. Bhí an t-am dhá chaitheamh acht faoi diereadh cailleadh an bhó ortha agus annsin bhí siad beo bocht go ceann fada go leór. Faoi dheireadh thiar thall nuair a bhí luach bó eile acu chuaidh an t-athair agus an mac a bhí óg fós chun an aonaigh aon lá amháin chun bó eile a cheanacht. Ní raibh an mac ins an mbaile mór ariamh roime go dtí an lá údh agus dá bhróg sin ba ghearr go ndeachaidh sé amú agus sháruigh air atair a fhághail amach ní ba mhó. D'fhill an gasúr bocht
    Máire Treasa Ní Naraidhe
    Sorcha Bean Uí Náraidhe