School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. Bhí ceann i mbearraich agus i loirgá claidhe agus i druim i Manntrach Ruaidhrí geata mór. Véal-an-Mhuirthid. Na sean múinteoirí: Máire ní Oireachtaigh agus Áine nI Oirreachtaigh; Séan Giormáin Múín siad filiocht: Leigheamh sgriobadh: UImríocht laidín béarla: gréigis agus teagasg Críostuidhe. Bá gnáthach dóibh Gaedhilg a labhairt. Ní múintí aon Gaedhilg. Bhí meas mór ag daoine do na múinteoírí agus ní bíodh acht aon leabhar amháin ag gach dream. D'foglúin na scoláirí na leabra sin ó'n múinteoir. Bíodh gach fhocal de glan mheabhain acú.
        1. buildings
    Máire Ní Mhurchada