School: Cill Mhór Iorruis

An Sáilín, Co. Mayo
Seán S. Ó Cróinín

1. Bhí siad le Andy a cur ar an triocadh lá do mí an Foghmhair (18820. An rud us ais tighe le radh duine ar bith den cream seo a bhí dá cur níor thainig abaile slán. An lá a bhí Andy dá chur shéid an ghaoth comh mór ar na daoine ins an áit. na daoine a bhí leis a sochrai bhí ortha filleadh abaile ón uaigh gan an gcorp a cur fuair siad fear as baile na Croise le aire a cabhairt don cuirp. Tá sé curtha sa teampall mór sa gCroise. Ta an teampall seo suidhche taobh thiar do Bhaile na Croise, agus tá sé is cómhair in Atlantaic.
    1. processes and phenomena
    Máire Ní Óistín