School: Cill Mhór Iorruis

An Sáilín, Co. Mayo
Seán S. Ó Cróinín

1. (continued from previous page)
    agus thug sé an fear isteach. Dubhairt an cat go mbeadh sé ag siubhal ar an mbóthar. Thainic sé go geata agus bhí buachaill ina shuidhe ag na ngeatá agus bhí sgata bá aige. Dubairt an cat leis an chéad buachaill obair gur le na mháighistir na ba leis an mbeirt fear eile. Chuaidh an cat isteach go dtí an fáthach. Dubhairt an cat leis cleasanna a déanamh. Rinne an fathach luchóg dé fhein agus d'ith an cat é. Chuaidh an cat go dtí an bheirt fhear.
    Dubairt sé "Tar isteach go dtí an teach seo. Nuair a chonnaic an fear é agus bhí bród mór air. Dubhairt an fear leis "An dtuibhraidh tu leis "An dtuibhraidh tu d'ingean dom? "Béarfhadh agus míle failte, "Bhí siad saidhbhir ar fheadh
    AT0545: The Cat as Helper
    Michéal Ó Cinneide