Scoil: Baile Uí Mhuinghile (uimhir rolla 8284)

Ballymonally, Co. Mayo
Liam Mac Gearailt

Ar an leathanach seo

1. Bhí go leór siopaí thart annseo sa t sean aimsir. Bhí trí cinn i DTamhnach ceann ag Micheál ÓCléirí agus ceann eile ag Áine Ní Ghallochabgair agus an ceann eile ag Áine Óhara. Bhí ceann eile i gCill Slalach ag Séamus Breathnach agus ceann eile i gCómhraich ag Seamis ÓFloinn.
    Na rudaí a bhíodh ag teastáíl ó na dhaoine ceannuigheadh siad iad ó na dhaoine sin. Uaireannta bhíodh daoine ag díoladh iasg tar éis aifrinn i mBeannchor. Bhí siopa eile i leargan ag Síle Ní Loinn, agus ceann eile i dTamhnach ag Áine Ní Cleirí. Ag cuid de na siopaí sin ní raibh málaí plúir le fáil. Ní raibh airgead go flúirseach sa tsean aimsir agus tugadh na daoine málaí fataí agus málaí coirce in ionad luach plúir agus
        1. trade
    Máire Nic Aoidh