School: Dubhloch

Dumha Locha, Co. Mayo
Eibhlín Bean Uí Shioradáin

1. (continued from previous page)
    thoilteanach bainne a leigint amach lá Bealtaine ar fhaitchíos nach mbeadh toradh maith ime acha as an maistreadh. Leigeann cuid de na daoinibh bainne amach acht cuireann siad gráinín beag salainn ann. Deirtear gur ceart do chuile dhuine ball úr éicint a chaitheamh lá Bealtaine. Deirtear nach ceart móin a bhaint lá Bealtaine ar fhaitchíos nach dtriomóchadh sí i gceart. Má fhágann tú crúdh chapaill caillte lá Bealtaine agus é ar a bhéal faoí as a aghaidh tionntuighthe uait deirtear go mbéidh ádh na bliana ag tabhairt a chúl leat.
    Máire Ní Gacháin
    Eibhlín Bean Uí Gacháin