School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Bangor, Co. Mayo
Mícheál Mac Énrí

1. (continued from previous page)
    siad adhmad, crainn, móin, sean-éadaigh, agus aiteann. Geibheann na páistí cnámh agus cuireann siad é i lár na teineadh.
    Má bhíonn go leor tighte le chéile déanann na páiste teine mór amháin i lár na tuaithe acht má bhíonn síad i bhfad ó chéile déanann gach teach tine beag.
    Timcheall is h-ocht a chlog sa trathnóna lasann na páistí an teine agus fagann siad púirthín beag ar thaobh na gaoithe ionnus go lasaidh an teine go maith.
    Bíonn spórt mór ag na páistí ag rith agus ag leimnigh thárt ar na tintí. Tagann na daoine fásta agus téigheann siad ag damhsadh agus nuair a bhíonns siad ag dúl abhaile tugann siad aithinneacha leo agus caitheann
    Brighid Nich Énrí
    Bangor, Co. Mayo