School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Bangor, Co. Mayo
Mícheál Mac Énrí

agus leis sin chuaidh sé amach le h-ais taoibh an fir eile agus thóig slat in a láimh.
    Timcheall an dó dhéag a chlog thosuigh an fear a bhí san abhainn ar dtús ag gáiridhe. D'fiarruigh an Gaduidhe dubh de cé'an fáth gáiridhe a bhí aige. "Tá" arsa an céad fear "ó thárla go raibh tusa chómh díchéillidhe sin agus a theacht isteach ní leigthéar dhuit imtheacht as go lá deiridh an domhainn." "Agus nach mbéidh tusa mar a gcéadhna" arsa an Gaduidhe dubh. "Ní bheidh muis" arsa an fear eile. "Tá mac óg agam agus is gearr anois go mbéidh sé in a shagart agus léighfidh sé an chéad aifreann dhom-sa agus leigfear as seo mé." "Agus" arsa an Gaduidhe dubh "nach bhfuil inginn óg agam-sa agus nuair déantar sagart dí léigfidh sí an chéad aifreann dhom-sa agus leigthear as seó mé.
    "Go bhfóiridh Dia ar do chéill" arsa an fear eile, acht le sin thosuigh an dá shlait ag fás agus shiubhal an bheirt aca amach as an abhainn. Chuaidh an Gadhuidhe dubh abhaile annsin agus fuair sé bás agus deirtear go
    AT0756A: The Self‑righteous Hermit
    Micheál Mac Énrí