School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Bangor, Co. Mayo
Mícheál Mac Énrí

1. (continued from previous page)
    Má thagann fear isteach i dteach agus maistreadh ghá dhéanamh agus má dheargann sé a phíopa gan buille a bhualadh ar an maistreadh goidfidh sé an t-im.
    Sa trathnóna téigheann na buachaillí amach agus cuireann síad bláthanna ar na fuinneóga agus deirtear go mbéidh troid ins an (teach ?) sin gan mórán moille.
    Deirtear má thugann tú "Lus na Gréine" do ba Lá Bealtaine go mbeidh bainne acu(?) ar fead na bliadhna.
    Ní ceart bainne a thabhairt dho dhaoine Lá Bealtaine mar deirtear nach mbéidh im ag na daoine a thug uatha é.
    Brighid Nic Énrí
    Bangor, Co. Mayo