School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Bangor, Co. Mayo
Mícheál Mac Énrí

1. (continued from previous page)
    an sean-fhear. "Níl a fhios agam" arsa Gol. "Bhuel sin é an saoghal ars an sean-fhear. Bhain tua an chéad chorr as an tsaoghal agus bhain an saoghal dhá chorr asad-sa na dhiaidh sin.
    Annsin chonnaicheadar sean-fhearín beag, bidheach, tanaithe sinte cois na luaiche. "An bhféachfá bobhta leis an gcroiceachán sin Ghuil" arsa an sean-fhear. "Dheamhan a miste liom" arsa Gol. Bhí an beirt acú i muinnéal a chéile ar an dá luathas agus ní anann ná análl ag Gol go raibh sé ar lár.
    "Bhfuil a fhios agat cé hé sin arsa an sean-fhear. "Níl a fhios agam" arsa Gol. Bheul sin é an bás agus nior sháruigh aoinne ariamh é." Bhí sé in-a lá annsin agus abhaile leis an trúir dearbhrataireacha.
    Máire Ní Shuibhne
    Attavally, Co. Mayo