School: Cnoc a Logha

Troiste, Co. Mayo
Mícheál Ó Maoildeirg

1. (continued from previous page)
    Tuma a bhí ag teacht go dti siopa i Gaoth Sáile agus nuair a bhí sí ag an áit atá an roilig anois chonnaic sí poll mór lán le leath coroineachaibh. Chrom sí chun iad a phiocadh agus nuair a bhí a pocai líonta aici dhearc sí thart. Bhí an oidhche ag tuitim agus chuaidh sí abhaile gan teacht go dtí an siopa ar chor ar bith. Thainig sí go dtí an siopa lá in a dhiaidh sin acht ní bhfuair sí aon airgead mar níor thóg sí uilig é nuair a bhfuair sí ann é.
  2. Bhí fear ann fadó istigh i nGaoth Sguairthadh
    Ní raibh sé a fághail codhladh na comnuidhe acht ag brionghloidi i gcomhnuidhe go bhfeicfeadh sé cisti. Rinne sé brionghloid oidhche amháin go bhfaca sé cistí thall i London. Chuaidh
    AT1645: The Treasure at Home
    Máire Ní Cearbhallain