School: Gaoth Sáile (roll number 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

cuid eile dhe.
    Thainig long eile i dtír i bPort an Cairn agus séard a bhí uirrthí na ualach barralaí sgadáin. Bhí cúigear nó seisear fear uirrí agus sabáileadh iad. Briseadh an long agus an chuid is mó de na barralaí leis an bruth. Thainig na sgadáin isteach i ? ar an ?. Thóg chuile dhuine ar an mbaile cuid de na sgadáin leo. Choinnigh muinntir an bhaile na máirnéalaigh ar feadh cupla lá no go dtainig siad acu féin.
    Thainig long eile i dtir ag an 'gcairraig bhaithte' thiar ag gob an tuairín. Ba as an Spáinn an caiptín agus báthadh gach duine a bhí air. Iompuigheadh í ar a béal fuithe nuair a buaileadh í i gcoinnibh na gcarraig.
    Shil an chaiptín Spainneach
    Go mba laidir í a long