School: Gaoth Sáile (roll number 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

1. (continued from previous page)
    Thagadh na buachaillí fásta agus na cailiní chuig scoil oidhche nuair a bhíodh na h-oidhcheannta fada ann. Gheobhadh na múinteoirí sgilling an mhí ó gach sgolaíre a bhíodh ag tigheacht chuige.
  2. Ins an sean-aimsir ní phósfadh na daoine acht san Inid ag tosnú ar an 6ú d'Eanair go dtí Máirt na h-Inide acht anois anuas lé suim blianta pósann siad chuile am de'n bhlian. Sé an fáth nach bpósfadh siad acht i rith na h-Inide mar bhí seacht sgilleacha d'árdú ins an airgead pósta uair ar bith eile sa mbliadhain.
    Dá bpósfadh siad i rith na carghaosa bhíodh suas lé púnt d'ardú orta. Ní phósfadh siad Dia luain ná Dia Aoine. Is annamh a phósfadh siad annseo ar an gCéadaoin. Deireann siad nach bhfuil mí ar bith mí rathmhar acht mí na
      1. poetry
    Máire Ní Gamhnáin