School: Gaoth Sáile (roll number 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

1. Tá cuinneóg againn sa mbaile agus tá sé againn lé dhá bhlian dhéag. Mo mathair a ceannuigh i mBeal-an-Mhuirthid agus tá sé dhá throigh go leith ar aoirde agus tá lataí thart timcheall ar an gcuinneóg taobh amuigh cun é a choingheáll lé céile.
    Déanann mo mháthair maistreadh uair sa tseachtmhain agus má thagann strainséar isteach lé linn an maistreadh, buaileann seisean greas uirthe. Nuair a bhíonn mo mháthair ag déanamh maistreadh cuireann sí an luithne isteach ar dtús. Annsin cuireann sí an fallach air. Bíonn sí uair go leith ag deanamh
    Nóra Ní Guidhir
    Sorcha Bean Uí Guidhir