School: Gaoth Sáile (roll number 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

1. (continued from previous page)
    le cur na bhfataí.Deireann cuid de na daoine go bhfuil sé ceart tosnú ag cur na bhfataí Dé hAoine agus rud ar bith a chuireann siad 'Aoine an Chéasta' go bhfásfaidh sé. Deireann siad chomh maith nach bhfuil sé ceart tosnú ar obair ar bith Dé Sathairn mar obair a thosnaíonn siad deirtear nach gcríochnóidh go deo.
  2. Cuirimid fataí ar an bhfeilm gach bliain. Ullmhaigheann m'athair an talamh ina gcóir. Basluigheann sé cuid den talamh i mí Deireadh Fómhair agus i mí na Samhna. Nuair a thagann an tEarrach rómharuigheann sé an talamh arís agus déanann sé iomairí, do chuid den talamh agus drilleanna den chuid eile.
    Cuireann sé na scoilteáin ins na drilleanna agus cuireann sé rallach agus aoil síos leo. Cuireann sé cuid eile dena scoilteáin síos ins na h-iomairí agus déanann sé na h-iomairí timpeall is trí troigh ar leithead.
    Máire Ní Ghamhnain
    Máire Bean Uí Conmacháin