School: Dubhthuama (roll number 14193)

Dumha Thuama, Co. Mayo
Mícheál Mac Támhais

1. Tá an bothar seo ag dul ó'n scoil siar go dtí an áill atá siar i gceann reamhair. Rineadh an bothar seo ón scoil siar go dtí cósta an bothar atá ag dul amach go dtí an aill san bliadhain 1878 agsu rinneadh an bothar sin atá dul tré ceann reamhar san mbliadhan 1935.
    Tá bothar eile ag dul ó'n scoil amach tré an portach agus síos go gaoth-sáile. Tá an bothar sin deanta ó'n bliadhain 1923.
    Tá cros-bothar thiar i dubh-tuama agus ceann eile ag an scoil. Bíonn na buachaillí thart an áit chuile oidhche ag cainnt is a comhrádh ar an bhfascadh. Tá an bothar seo ag dul soir go dtí an mhánrach agus téideain daoine go báile a' cruach annsoin. Tá cnoc thios in aici Gaodh-sáile agus tugann siad cnoc a'toirbirt air. Tá sruthán a dhul treasna an bhothair agus tugann siad fionn locha air. Tá an fionn-loch 200 slat an taobh thiar dhe'n scoil.
        1. public infrastructure
    Caitlín Ní Craideain