School: Dubhthuama (roll number 14193)

Dumha Thuama, Co. Mayo
Mícheál Mac Támhais

1. Ba é Tadhg O Cathaín an chéád mhúinteoír a bhí annseo. Bhí sé múineadh sgathamh i sgioból le Micheál O Gamhnáin a bhí ina choómhnuidhe i dTulachán Bán.
    Bhí Éamonn Bairéad , an cúipéaraidhe atá luaidhte annseo mar fhear ceirde ag múindadh sgoile i dteach fóid ar an taobh eile de'n bhóthar ó'ns Sgioból réamh-ráidhte. Bhí na sgoltacha sin ar siubhal tuairim céad bliadhain ó shoin.
    Na hádhbhair a múintí: béarla - leightheoíreacht agus sgríbneoíreacht, uimhiridheacht. Ní mhúintí aon ghaedhilg, teagasg Crhríostaidhe no paidreacha
        1. buildings
    Micheál Mac Thámhais