Scoil: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

Ar an leathanach seo

1. Oidhche amháín bhí mé fhéín agus daoine eile ag teacht anuas ó Bhéal an Mhuirthid i gcurach, agus bhí an oidhche an-stoirmeach agus bhí ceo ann comh maith.
    Ní raibh fhios againn cé'n bealach a raibh muid ag dul. Bhí duine a rádh go mbadh é seo an bealach, agus duine eile a rádh go mbadh é sin an bealach.
    Bhí mise thiar i ndeireadh an churaigh agus d'éirigh fear aníos go dtí n-a bhásta san uisce agus chuir sé a ghualainn leis a' gcurach agus chuir sé amach as an áít sin é.
    Bhí an curach go díreach ag dul isteach ins an mbarra. Sin áit olc atá sa bhfairrge agus tá sé an-doimhin in áiteachaí. Bíonn tonntracha móra ag éirghe i n-áirde ins an áit sin is cuma lá stoirmeach nó gan aon stoirm. Báthadh cuid
        1. catching animals
    Róis Ní Chonghaile