School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

Bhí beirt dearbhrathar ann fadó.

Bhí beirt dearbhrathar ann fadó. Bhí duine aca an bocht agus an duine eile an t-saidhbhir. Bíodh páístí an duine bhoicht i gcomhnuidhe ag caoinead leis an ocras. Bhí na mílte ba agus caoire ag an bhfear saidhbhir.
    Oidhche amháín chuaidh an fear bocht amach agus ghoid sé caora o'n bfear saidhbhir, thug abhaile í agus mharbhuigh í agus bhruith do na páistí í. An dara oidhche rinne sé an rud ceádna. Bhí sé ag deanamh na h-oibre sin co fada gur aithnigh an fear saidhbhir go raibh sé féin ag eirigh an-bocht.
    An oidhche seo ghoid an fear bocht tarbh ó'n bhfear saidhbhir. Nuair chuaidh sé abhaile mharbuigh sé an tarbh. Bhain sé an craiceann
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Máire Nic Oireachtaigh