School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

1. Seanmhúinteoirí (continued)

(continued from previous page)
    an da adhbhar seo . Ins an gCead Rang d'fhoghluimti an chaoi leis na figiuiri agus leis na litreacha a dheanamh agus le linte a tharraingt ar sglata .
    Ins an Dara Rang bhi leabhar ar a dtuigtaoI " An Leabhar Glas " le foghluim, bhi scriobhadh, leigheamh , agus suimiu le deanamh comh maith . Scriobhadh an maigistir line ar an gcoipleabhar agus dhinti coip ar scriobhadh an mhaighistir . Ins an Triomhadh Rang d'fhoghluimidi e seo : meadu , raint, dealu, agus litriu. Bhi an leagasc Chriostuidhe le foghluim i ngach rang.
    Ins an Cheathramhadh Rang bhi adhbhair a Triomhadh Ranga le Foghluim agus an " Superseded Spelling Book " . Thogadh an an maighistear an oiread seo focla gach trathnona agus chaithfea iad a bheith agat ar bharr do teangan la ar n-a mharach. D'fhoghluimighi Tir Eolas an Domhain, Dealu, suimiu, meadu, agus roint
    Róis Ní Chonghaile
    Ceathrú na gCloch, Co. Mayo