School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

1. (continued from previous page)
    Bhi caca min corna deanta ag bean an tighe . Bhi ochtar ar meithil ag muinntir an tighe an la ceadna ag baint coirce . Bhuail siad fatha agus thoisigh siad ag ithe an chaca . Bhi se dhuine dheag aca ann agus sharuigh orra an caca ithe .
  2. Bliain an droch-saoghail ni raibh ar bith ag na daoine ach fatai . Ni raibh aon phosta aca le airgid a dheanamh agus an cupla pighinn a bhi acu bhi se ag teastail leis an gcios a ioc.
    An bliain seo bhi go leor curtha aca agus iad an-sasta leis an gcur. Trathnona amhain bhi siad ag dearcadh ar an gcuraidheacht
    Micheál Mac Domhnaill